Sunday, Nov 19, 2017

alt

Tømmer og panelvegger gulner ganske raskt av lyspåvirkning dersom de ikke behandles. Grønnsåpevasking, luting, beising og lakking er metoder som har vært brukt som trebehandling innendørs. Vi har utviklet en interiørolje som forenkler dette arbeidet. Tyrill Interiørolje både beskytter treverket mot smuss og gir mulighet for fargesetting i en og samme operasjon. Finnes i mange farger, samt i Antikkhvit for dempet hvit-tone, og i Panelhvit for å beholde mest mulig den naturlige trefargen, samt for å lysne gammelt gulna panel.

Tyrill Interiørolje

Tyrill Interiørolje er en løsemiddelfri olje basert på linolje og naturharpiks for anvendelse på gulv, vegger og tak i alle typer rom , samt på kjøkken – og baderomsinnredninger, benkeplater, møbler og annet interiør. Oljen gir dybdemetting, fargesetting og overflatebeskyttelse i en og samme operasjon.

Resultatet blir en silkematt overflate, fin å se på, god å gå på, og som er lett å holde ren.

Ta kontakt direkte med oss for bestilling av varer eller vareprøver.

Bruksområde:
Tyrill Interiøroje brukes uten annen forbehandling på: Nytt ubehandla treverk, slik som gulv av alle treslag, panel og tømmervegger, benkeplater og kjøkkeninnredninger og møbler av alle treslag . Tidligere syrebeisa eller luta tre kan også oljes. Slikt underlag gir oftest en noe mørkere farge enn på nytt materiale.
Skifer og teglsten.

Forbehandling:
Underlaget skal ikke grunnes eller forbehandles med noe før påføring av Tyrill Interiørolje.

Rengjøring:
Underlaget skal være rent og tørt. Helst skal treverket bare støsuges / børstes rent. Dersom det er behov for rengjøring med vann eller fuktig klut, er det viktig at ALT treverket som skal oljes også blir vasket. Flekkvis vasking vil kunne medføre skjolder etter oljing. Dette gjelder særlig olje med farge, da vaskede partier får åpnere porer, og dermed trekker til seg mer av pigmentene.

Sliping/ pussing:
Dersom det er behov for sliping/ pussing for å ta ned ujevnheter osv.,for eksempel på gulv, er det svært viktig at dette blir gjort profesjonellt. Dvs. at treverket må slipes ekstra fint og jevnt i treets LENGDERETNING til slutt for å unngå slipestriper på tvers av veden, da disse vil bli svært synlige etter oljing, særlig ved bruk av pigmentert olje.

Skifer og teglsten rengjøres med støvsuging eller vasking før oljing.

Bruksmåte på vegger og tak:
Påfør oljen med pensel, svamp eller klut på vegg, svamp eller klut i tak. La oljen trekke inntil ½ time, og tørk deretter bort resterende olje med en tørr klut / fille, og behandlingen er ferdig.

Spesielle forholdsregler:

BRENN ELLER KAST OLJEVÅTE FILLER/ SVAMPER I VANN UMIDDELBART ETTER BRUK PGA. SELVANTENNINGSFARE !!

Forbruk: 8-10 m²/ ltr.

 

Fargekart Tyrill Interiørolje