Sunday, Nov 19, 2017

 velsvikstamp300x200

Vedlikehold av terrasser og hagemøbler er det mest krevende området når det gjelder behandling av treverk utendørs, først og fremst fordi materialet her ligger horisontalt og blir eksponert for  vekslende værpåkjenninger som regn, sol og varme, snø og frost, all slags forurensing som nedbøren drar med seg, samt den slitasjen som må påregnes som følge av bruk.

MøreTyri Terrasseolje er laget av ekstra lys tjære, linolje og vegetabilsk terpentin, tilsatt lyssterke pigmenter og soppmiddel. Oljen har høyt tørrstoffinnhold for god metting av treverket, og riktig konsistens for å oppnå god inntrengning og dybdeimpregnering. 
 

MøreTyri Terrasseolje

Bruksmåte:
Før påføring av terrasseolje bør eldre terrasser og hagemøbler rengjøres godt med terrassevasker og et godt rengjøringsmiddel eller klor.

 


Påføring av terrasseolje

  • Terrassen skal være tørr.
  • Påfør MøreTyri Terrasseolje med kost, rull eller sprøyte.
  • La oljen trekke inn i treet i 1-2 timer – om det er igjen olje etter det, tørk av denne med ei fille eller en mopp, eller dra en sleik/svaber over gulvet slik at overflødig terrasseolje renner ned mellom sprekkene.
  • Gjenta denne behandlingen enten samme året eller året etter, til du ser at materialet ikke trekker mer olje.
  • Husk å tørke/dra av overflødig olje, terrassen skal ikke ha ei blank overflate, den skal være mett, med bare en svak glans.
  • Vedlikehold: Dra over terrassen med en oljevåt mopp eller fille  for å friske opp fargen/glansen, årlig eller med et par års mellomrom.


Oljebehandling av badestamper og massive hagemøbler av furu:

  • Påfør ett strøk MøreTyri Terrasseolje på undersiden
  • På oversiden (hagemøbler) og utenpå (badestamp) påføres vått i vått så mange strøk som treet trekker til seg – dette kan ta en hel dag eller mer da oljen trenger noe tid på å trekke inn
  • Tørk av resterende olje når behandlingen avsluttes; Hagemøbler og badestamper skal ikke ha blank overflate, bare en svak glans


VIKTIG!

Brukte filler, svamper o.l. brennes eller legges i vann etter bruk pga selvantenningsfare!

FORBRUK: 4-6 m² pr liter

Ta kontakt direkte med oss for bestilling av varer eller vareprøver.

Se fargekart for Terrasseolje her

etetetetet rryryryryryyryr ryryryryryry
     
     
     

 

Terrasseolje