Sunday, Nov 19, 2017

alt

Behandling av benkeplater, kjøkkeninnredning, møbler og lignende.

Slike overflater utsettes ofte for både søl og annen slitasje, og krever god beskyttelse for å holde seg fine år etter år. Vi har laget en olje som tåler å utsettes for slik påkjenning, Tyrill Interiørolje. Oljen er enkel å bruke, og fås i en rekke farger + natur. Slipp fantasien løs!


Tyrill Interiørolje

Tyrill Interiørolje er en løsemiddelfri olje basert på linoje og naturharpiks, for anvendelse på gulv, vegger og tak i alle typer rom , samt på kjøkken – og baderomsinnredninger, benkeplater, møbler og annet interiør. Oljen gir dybdemetting, fargesetting og overflatebeskyttelse i en og samme operasjon.
Resultatet blir en silkematt overflate fin å se på og som er lett å holde ren.

Ta kontakt direkte med oss for bestilling av varer eller vareprøver.


 


Bruksområde:

Tyrill Interiørolje brukes uten annen forbehandling på : Nytt ubehandla treverk, slik som gulv av alle treslag, panel og tømmervegger, benkeplater og kjøkkeninnredninger og møbler av alle treslag . Tidligere syrebeisa eller luta tre kan også oljes. Slikt underlag gir oftest en noe mørkere farge enn på nytt materiale.Skifer og teglsten:

Forbehandling:

Underlaget skal ikke grunnes eller forbehandles med noe før påføring av Tyrill Interiørolje.


Rengjøring:
Underlaget skal være rent og tørt. Helst skal treverket bare støsuges / børstes rent. Dersom det er behov for rengjøring med vann eller fuktig klut, er det viktig at ALT treverket som skal oljes også blir vasket. Flekkvis vasking vil kunne medføre skjolder etter oljing, dette gjelder særlig olje med farge, da vaskede partier får åpnere porer, og dermed trekker til seg mer av pigmentene.


Sliping/ pussing:
Dersom det er behov for sliping/ pussing for å ta ned ujevnheter osv.,for eksempel på gulv, er det svært viktig at dette blir gjort profesjonellt. Dvs. at treverket må slipes ekstra fint og jevnt i treets LENGDERETNING til slutt for å unngå slipestriper på tvers av veden, da disse vil bli svært synlige etter oljing, særlig ved bruk av pigmentert olje.

Skifer og teglsten rengjøres med støvsuging eller vasking før oljing.alt

Bruksmåte:

Benkeplater, kjøkkeninnrednin og møbler o.a.

  • Påfør rikelig olje med pensel, svamp eller fille, og la den trekke inn ca. ½ time.
  • Tørk av resterende olje og poler med ei bomullsfille.
  • Etter ca. ei uke etteroljes benkeplata/ møbelet ved å tørke over med en oljevåt klut, og tørk deretter bort overskuddsolje med ei tørr fille.
  • La tørke ca. et døgn før vanlig bruk.


Vedlikehold:
Lett oljing som punktet ovenfor ved behov.

Benkeplater kan med fordel i tillegg vokses med MøreTyri Bio-Voks 1-2 ggr. pr. år.

Skifer og teglsten:
Påfør et tynt lag med olje og la den trekke inn ca. ½ time. Tørk av resterende olje og la den tørke til den ikke kleber / smitter ,(1-2 døgn.)

Spesielle forholdsregler:

BRENN ELLER KAST OLJEVÅTE FILLER/ SVAMPER I VANN UMIDDELBART ETTER BRUK PGA. SELVANTENNINGSFARE !!

Dekkevne: 10-12 m2/ ltr.

Påføringsmetode: Pensel, svamp eller klut.

Tørketid: 1- 7 døgn avhengig av varme og lysforhold.

 

Fargekart Tyrill Interiørolje